Wij zijn Pauline & Erik Schepers en samen met onze zoon Sven (12) zijn we in 2013 in aanraking gekomen met Hongarije en enthousiast geworden over dit fantastische land.

Na een aantal keren in Yolo tanya vakantie te hebben gevierd, kregen we onlangs de mogelijkheid om dit gezellige vakantiehuis te kopen. De woning ligt op een stuk grond van 3500 meter en wordt omringd door bos.

De woning is de laatste jaren flink verbouwd. In 2015 is het dak en de boven verdieping compleet vernieuwd en geïsoleerd en is er een veranda aangebouwd van 30 m2 die uitkijkt over het zwembad van 8 x 4 meter. Een heerlijk luxe en rustige plek om te genieten van een actieve of juist een rustige vakantie!

Veel vrienden en kennissen vragen ons, waarom Hongarije en bijvoorbeeld geen Frankrijk of Spanje. Het antwoord is simpel. Vanwege de rust, de ruimte, de omgeving, het klimaat en… de vriendelijke prijsstelling . Ook de mentaliteit van de mensen bevalt ons goed. Geen gejaag, geen middelvingers, geen hectiek en (ondanks de taalbarrière) de vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Dan zijn er nog steeds de vele vooroordelen: “van corrupt land, slechte wegen, slecht onderwijs, armoede, diefstal en het ontbreken van supermarkten. Dit alles is net zo waar als dat alle Hollanders aan de drugs zijn, in een molen wonen en op klompen lopen.

Onze ervaring is dat er eigenlijk maar 1 drempel is om voor Hongarije te kiezen als vakantieland. En dat is de taal. Die is werkelijk moeilijk en met name in de dorpen spreekt men zeer beperkt Engels of Duits. Daarom hebben we in de woning een map liggen met veel activiteiten en adressen. En mocht u er niet uitkomen of er ontstaat een probleem, dan kunt u altijd terecht bij de Nederlandse beheerder. Hij en wij zijn tijdens uw verblijf 24 uur per dag bereikbaar.

Overtuig u zelf wat Hongarije te bieden heeft. Graag tot ziens in Yolo Tanya!